Äppelpaj för pirater

Vinteräpple från 2010, Tyresö Slott

Äppelpaj

Jag tänkte baka med mig en efterrätt till Ung Piratmötet i Aspudden idag. Är du pirat också, så är du supervälkommen! Då ses vi på Styrbjörnsvägen i Apudden.

Smuldegen

  • 150g Smör
  • 1dl Havregryn
  • 2.5 dl Min superMüsli
  • 2.5 dl Mjöl
  • 3 msk Socker

Ställ fram smöret en stund, ha i alla ingredienser och knåda de tills du har en grynig massa.

Fyllning

Under tiden bitar du ca 12 äpplen, du ska ha 600 g bitat.
Ha ner äppelbitarna i en kastrull med en liten msk vatten i, tillsätt typish 1.2 dl socker. Låt stå under lock på svag värme, rör om ibland.

Sen har du smuldeg i botten av en 25dm pajform, trycker upp de längst kanterna. Har på tjockt med mjuka äppelmassa, har på ett litet täcke av smuldeg. In i ugnen, ca 30 minuter på 225g.

De borde funka!