Hellre specifika egenskaper, än nyskick

Röda kängor i dåligt skick. Sålda på Tradera, 20 kr.

Hellre en skavank på rätt hatt, än perfekt skick på fel hatt! Hellre en sliten jacka med fickor på rätt ställen, än en ny jacka med helt fel fickor. Det är inte lika viktigt att sulan är svart, ifall tårna får gott om plats eller att stövlarna är gula, om dom håller strumporna torra beroende på hur man prioriterar egenskaper. Den ekvationen är personlig och det finns ingen mall. Jakten på ens nästa hatt eller parkas är individuell resa som på gott och ont får styras lite för mycket av prislappen. Man sparar inte nödvändigtvis pengar på att ta den billigaste, iom att man inom kortare tid kan behöva ersätta den.

Ofta vet man precis exakt vad man vill ha och hinner bli så frustrerad ett par gånger under jakten, att när man väl hittar det så får det kosta vad det kosta vill. När vi vet vad vi vill ha ser vi dessutom förbi mycket annat, som andra personer kan tycka är oerhört viktiga. Tex kan dessa skavanker vara anledningen till varför säljaren ens säljer, men för oss gör det ingen skillnad. Antingen för att man vet hur man lagar den eller för att den fyller sitt syfte oavsett.

Hatten har en kant som börjar gå upp… Vill någon ha den ändå?

Har du en hink vars handtag lossnat är det fortfarande inte skräp, eftersom att behållare behövs i alla möjliga syften. Sälj det där du har liggande, även om någon söm har börjat gå upp eller lim börjat släppa.

Sanningen är att, även om det kan ta tid för pryl o köpare att hitta varann – så kommer denna någon ta glädje i att återställa skicket eller helt enkelt bara låta den vara som den är! Det är ju fantastiskt.

Det är inte nödvändigtvis skicket som gör att man känner sig hemma, utan viben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *