Casual Elegance

Höstens ytterkläder

Det som numera är min stora glädje att få dona med bakom kameran är modebilder. Modeller eller inte, nya fina grejjer eller inte – så älskar jag att sätta ihop en outfit och en bild i en bakgrund som funkar med kläderna. Bilder på kläder i kontext där dom skall användas.

För det här tillfället kände jag tex att det är konstigt hur elegant och casual generellt är två olika saker. Som att bara för att man är lite fin, så kan man inte vara bekväm. Men, tänk om man inte behöver välja? Tänk om Casual Elegance kan vara en ny stil?

Dvs, bekväm om fötterna men fin på huvudet och i ytterocken? :)

Ingen är bara en sak. Vi alla är lite av allt :)

Varför välja mellan Elegant eller ledig??

Utomhus vid första åsyn syns en fin och damig lila ullhatt från Gudrun Sjöden i klassisk stram modell med brett brätte, ihop parad med en mörkare grå ull jacka från Zara, Trafaluc/TRF i lika klassiskt och stramt utförande. Över har en fyrkantig polyester sjal i dramatiska färgkombinationen svart och rött klätts på som en Palestina sjal. Eller som en stor haklapp, om man vill. Den är helt enkelt knuten bak. Svart basfärg med röda slingrande och ganska nätta blommor gör sig himla vackert i nästan vilken kontext som helst. Dessa tre väldigt stilfulla plagg mjukas upp med en brun och blommig axelväska från Ceannis i en mjuk och lätt påsig modell, samt ett par svarta Gore Tex i Softshell från Ecco som passar allat o alla. Såna basic boots-liknande sneakers skor korsar alla gränser kön och subkulturer. Tyst som en Ninja blir man också med dom inomhus. Perfekt för en förälder när man skall smyga förbi en liten bäbis som sover i vagnen för att hämta påtår till kaffet och dricka ute i trädgården, men också för inbrottstjuven.

Axelväskans rem är förövrigt lång nog att ligga diagonalt över kroppen från axel till höft, men för en som går fort och gärna långt, är väskans guppande mot höften påfrestande. Det är också om du frågar mig, lite stilfullare med väskan på en axel än diagonalt över kroppen. Plus att jag inte vill ha mitt kaffe varken shaken eller stirred ;P Men uppskattar möjligheten att enkelt kunna förlänga den på två sekunder när jag har hund i koppel, en matkasse att bära, skall putta vagn, bära bäbis, hålla termos eller något annat sånt kul man gör ibland. Väskan blir med andra ord himla praktisk av att kunna välja! :)

Väl inomhus när ytterkläderna hängs av så är denna stilen ytterst ledig. Under alla damigheter finns ett par gröna jeans, en svart vit hoodie i bomull och en rostbrun tunika i velour.

Ledig eller elegant? .. HA! Luring. Både och.

Leave a Reply

Your email address will not be published.