Instagram, ett nytt sätt att shoppa

Min första bild på Instagram är postad den 21a November 2001. Det är en selfie från Arlanda flygplats, tagen precis innan vi kliver på planet till Kina. Livets andra stora fria äventyr efter skolan. Det första var att flytta ihop med min pojkvän. Två år senare flyttar vi nu till andra sidan jorden. Bilden jag postat är en grimage som jag själv tycker visar allt jag känner i stunden. “Shiiiit! Nu åker vi!” Sen dess, har jag av o till postat bilder i olika syften. Försökt ta fram vilken typ av feed jag skall ha. Försökt var lite spännande, lite fjantig och rolig, men också naturligtvis – stilfull. Man ska ju ha style.

Nu håller jag på o startar nya konton hej vilt med idéer om att jag skall ha specifika konton för specifika projekt, men det börjar kännas lite utmattande och ganska onödigt. Det kommer nog landa på två konton. sannakallioniemi för familjeliv och trädgård och fotograf.sannak för allt som händer framför min lins.

Instagram fyller olika syften, för olika människor. En del dokumenterar sina resor, andra sina ansikten, vissa sina kläder – och en ny trend som jag upplever är att driva butik. Man säljer av sin garderob.

Folk startar helt enkelt 2h konton på Instagram. Det är underbart. Jag har senast igår klickat hem en skitfint blommig klänning som såg ut att vara sydd från gammal sextio tals gardin eller påslakan, med stora blommor i orangea toner. Men det var faktiskt ett plagg från Indiska. Hett tips, evelinas_klanningar.

Froken_ajokens_2hshop är ett annat tips! Faktiskt den första 2h shoppen på Instagram jag stötte på. Därifrån klickade jag hem denna fina sommar klänning i viskos från Indiska, för 30 kr.

Liten paus under äppelträdet i blå klänning, blå solhatt och gula strumpbyxor

En annan butik är annlindstrom11 som varit en vintage samlare under sitt liv och alla plaggen verkar vara i himla fint skick även fast hon haft dom i årtioenden. Ann är 70+ och säljer av allt hon känner att hon inte kan ha längre då kroppen numera har lite högre krav på komfort.

Att sälja av sin garderob på Instagram tycker jag är en jätte bra trend som jag hoppas växer och håller i sig.

Sist men inte minst, en gammalt skämt.

Hur mycket väger en hipster?
-… ?
-Ett instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published.