Vad är mamma kläder?

Mom jeans känns som något påhitt ingen egentligen har. Bekväma praktiska byxor som sträcker sig ovanför naveln tror jag fler pappor än mammor har.

I gymnasiet minns jag en tjej som tyckte jag såg himla bekväm ut i min vinterjacka. Tittade tillbaka på henne i sin väldigt snygga skinnjacka och svarade att hon inte alls ser bekväm ut i sin. “Näe jag fryser som fan… men jag skulle aldrig välja att vara varm framför att vara snygg”.

Kanske den attityden som slängs ut när man är mamma? Dessa praktiska plagg som inte tryck på magen, skaver på höften eller klämmer på bröstkorgen per design kallas därför mammakläder? Dom där plaggen man aldrig hade gått ut o raggat killar i, men man älskar nu?

Såna kläder som går att existera i när man har en annan människa som i princip bor på ens kropp. I mitt fall mycket kjolar och tunikor; allt med mjuka eller inga resårer.

Nu när lillen är över 8 månader och äter mer o mer riktig mat så har jag långsamt börjat ta fram plaggen som inte har omedelbar amnings möjlighet i sig, men som är korta nog att enkelt få ur vägen om man måste.

Leave a Reply

Your email address will not be published.