Fototjänster

Mediakommunikation och Fotografi pluggade jag på gymnasiet 2004 – 2008 och har sen dess svävat runt inom olika områden inom bägge. Köpte min första egna DSLR år 2009, en begagnad Nikon D40, som var så gott som limmad i handen på mig tills 2014 då jag bytte upp mig till Nikon D700. Fotar nu med en Nikon D810 sedan 2017.

Har rört mig fram o tillbaka mellan en mängd olika sammanhang med kamera. Allt från gatufoto till konferens och porträtt. Nattklubbar, poledance shower, mat för kok bok , mode bilder och sist men inte minst – live musik och teater.

Prissättning

1200 kr Startavgift, per projekt
3200 kr halvdag (4 timmar)
6000 kr heldag (7 – 9 timmar)
Ca 330 kr Eventuell expeditionsavgift, tågbiljett
25 % moms 1100 kr

Pris exempel. Start avg 1200 kr + 4 Timmar för Halvdag 3200 kr = 4400 + 25% Moms 1100 kr. Du betalar = 5500 kr

Behöver jag lämna mitt hem fakturerar jag alltid för halv eller heldag.

Antalet bilder vid leverans varierar beroende på projekt, efter överenskommelse.
Standard för porträtt session är 5 bilder.

Plats för fotografering kan vara din arbetsplats, vare sig du är chefen där eller en anställd. I en kommersiell och publik miljö eller utomhus. I vissa fall kan din egen hem miljö vara av intresse, om du tex är trädgårdsmästare, snickare eller så. Kan även följa med jaktlaget ut för tex eller komma till brandstationen etc.

Tidsåtgång varierar beroende på antalet personer och krav på bilderna. För tidslösa seriösare porträtt behövs sällan mer tid än en timme. Det räcker oftast gott och väl.

Det är roligt att ta bilder, så det får gärna ta lite tid. En paus då o då är dessutom skönt för oss bägge. Få tid att tänka om, byta om, ta en kopp kaffe eller en öl. Fotograferandet är en rolig kreativ paus från allting annat som pågår i livet och i världen just den här dagen. Inget spelar riktigt någon roll den här stunden förutom hur bilderna blir! :)

Såhär går det till

 1. Först och främst så kontaktar du mig. Mejla direkt till sanna@sannak.se elller använd formuläret på kontaktsidan.
 2. När vi är överens om alla detaljer nödvändiga innan vi kan börja, eller har inväntat rätt datum ifall det behövs – ses för fotografering på den plats du behagar. Kontor, annan arbetsplats, hemmaverkstad, trädgård, stall, på din restaurang, i din ateljé (…) Det kan också vara möjligt att fota hemma hos mig i min lilla hemmastudio.
 3. Inom 14 dagar efter fotografering levereras ett galleri med alla potentiella bilder och en faktura som skall betalas inom 30 dagar. Bilderna är lågupplösta, vattenmärkta och fullkomligt odugliga till någon slags användning. Galleriet är till för att du skall få en chans att själv välja ut dom du vill använda, då antalet bilder varierar per projekt och har olika pris.
 4. När du valt dina bilder levererar jag dom färdiga för web och tryck.

  Tryckvänliga bilder kommer i 240 PPI (pixels per inch) och högsta möjliga upplösning. Upplösningen, dvs antalet pixlar, kan variera en del per bild då bilder vrids och/eller klipps efter fotografering olika mycket beroende på var man varit och fotat. Sitter man stilla på en stol i en studio har man större möjlighet att fota det perfekta gränssnittet på en g¨ång. Därför är studio ofta att föredra – men en levande bakgrund ger mera känsla. På så sätt har olika platser sina för och nackdelar.

  Bilder för Web kommer i 80 PPI och 1500 px. Det räcker för att ha i en blogg, som profilbild, på Instagram etc. En stor bild som inte kostar massa data för dom som vill se den.

Porträtt & Livsstilsbilder

För porträtt och livsstilsbilder på arbetsplats eller annat ställe där du är verksam, dyker jag upp på utsagd tid för fotografering. Har med mig lite olika objektiv och en liten blixt eller två. Först bekantar vi oss lite med varann och jag vill ta in miljön vi är i. Vi ser över vilka möjligheter som finns, tittar på eventuell rekvisita, ombyten osv. Samtidigt kommer jag börja fota lite för att testa ljuset. Sen är vi plötsligt igång! och ännu mera plötsligt är vi är klara :)

Företagsfoto | Porträtt

Porträtt bilder på helt team
Porträtt på arbetsteamet framför en o samma bakgrund för tex företags hemsida, ca 5 minuter per person.

Seriösa porträttbilder
för tex företagets hemsida, Linked In profil, tidningsintervjuer etc. Porträttering med ombyte / platsbyte utav VD för media publicering, ca 60-90 minuter.

Dokumenterande bilder / Livsstilsbilder
Porträtt i miljö och dokumenterande bilder på någon som arbetar i tex verkstad, stall, studio, ca 1 – 3 timmar beroende på hur mycket variation och detaljrikedom som önskas.

Kreativa Porträtt

Var vem du vill, hur du vill.


Produktbilder

Du kan skicka saker till mig eller bjuda in mig till dit där dom finns.

 • Dokumenterande studiobilder som korrekt anger färg och visar ytans textur.
 • För hantverk, leksaker, inredning osv. skapar jag en berättande bild genom att arrangera en scen och/eller ta in en modell som kan visa upp hur den är tänkt användas.

1. Kontakta mig för planering

2. Skicka dina produkter till min adress eller bjud in mig

3. Invänta digital leverans via molntjänst inom 14 dagar samt faktura

4. Betala inom 14 dagar

Ett par sandaletter jag sålde på Tradera

Industrifoto

Fotodokumentering utav processer, lokaler och utrustning.

Dokumentering av händelser och arbetsprocesser kan vara jätte viktigt för att kunna gå tillbaka själv o se att allt gått rätt till. Också i marknadsföringssyfte är det fantastiskt att kunna visa upp hur man på företaget faktiskt arbetar.

Transparens är guld värt. Det visar att man är stolt över sina processer och har inget att dölja. 

Andra tjänster

 • Streetstyle och modebilder
 • Konferens och event – För konferenser där det rör sig mycket människor och dagen följer ett strikt schema uppskattar jag få schemat i förväg och tillgång till lokalen 30 – 60 minuter innan aktiviteter drar igång. Det här ger mig tid nog att bekanta mig med ljus och vinklar jag har att arbeta med samt fota lokalerna innan gästerna kommer.
 • Bröllop och tillställning
 • Föreställning och utställning

Mvh Sanna K
sanna@sannak.se