Anställ mig

Är tillgänglig för små som stora uppdrag inom bildkonst och fotografi. Mejla sanna@sannak.se för att beställa och köpa bildkonst eller boka fotografering.

Fotografering – Priser och information.

Begravningar 1200 kr / timme inkl moms
Gravidsessioner hemma 1200 kr / timme inkl moms
+ eventuell expeditionsavgift, tex tågbiljett

Prisexemplet nedan gäller vid fotografering av arbetsplats, studio, verkstad, utställningar, produkter, hantverk m.m.

1200 kr Startavgift, per projekt
3200 kr halvdag (4 timmar)
6000 kr heldag (7 – 9 timmar)
Ca 330 kr Eventuell expeditionsavgift, tågbiljett
25 % moms 1100 kr

Pris exempel Start avg 1200 kr + 4 Timmar för Halvdag 3200 kr = 4400 + 25% Moms 1100 kr. Du betalar = 5500 kr

  1. Hör av dig via mejl till sanna@sannak.se, så gör vi en plan tillsammans. Bokar datum och går igenom önskemål och viktiga detaljer.
  2. Bildleverans inom 14 dagar, redo för tryck och web. Antalet bilder varierar beroende på projekt. Standard för porträtt session är 5 bilder.
  3. Betalning inom 30 dagar efter fotograferingsdatum.

Specifikationer för bildleverans

Bilder för Web kommer i 80 PPI och 1500 px. Det räcker för att ha i en blogg, som profilbild, på Instagram etc. En lagom stor bild som inte tar massa data för dom som vill se den.

Bilder för tryck kommer i 240 PPI (pixels per inch) och högsta möjliga upplösning. Upplösningen, dvs antalet pixlar, kan variera en del per bild då bilder vrids och/eller klipps vid redigering. Det kan variera mycket beroende på var man varit och fotat. Sitter man stilla på en stol i en studio har man större möjlighet att fota det perfekta gränssnittet på en gång, då krävs sällan någon vridning eller klippning alls. Studio är smidigt på många sätt och vis, men en levande bakgrund med anknytning till hen som fotograferas håller definitivt mera känsla och berättar mer.

Kreativa porträtt & Företagsfoto

Adobe Creative Systems China – Yew Hwee Ng, för CEO Magazine 2018

Boka för en porträtt session
sanna@sannak.se

Att sitta in eller posera för en fotografering kan vara dokumenterande, upplyftande och helande. Det kan vara lika jordande som euforiskt. Olika bilder, efter olika behov

Önskar du stanna upp en stund i kapitlet som pågår? Graviditet, småbarnsår, förälskad. Sjukt husdjur, sjuk familjemedlem.

Vill du kliva av karusellen av habegär och bara känna att du.är.fin.som.du.är? Det kan vara mäktigt att se sig själv på bild nämligen. En bild där man känner igen sig själv, ser naturlig, nöjd o bekväm ut – utan några som helst insatser av make up artist, fläktar i håret och photoshop. Istället fotograferad rakt upp o ner med lite finess av en skicklig fotograf som ser det fina, hemma i sitt eget hem precis som man är. Det kan vara skönt att få “bevis” på att man faktiskt inte måste införskaffa nånting, utan har allt man behöver. Ofta märker man till o med, att man har mer än man trodde. Tittar man ofta utåt och jämför sig, så missar man ofta det man själv sitter på. Att sitta in för en fotografering, är lika delar att titta in i sig själv som på sig själv.

Vill du markera en milstolpe i livet?

Är du peppad för att synas på ett nytt sätt? Vill fira förändring eller små framsteg? Lust för en galen excentrisk o kreativ fotosession där ingen knappt kan tro att det är du?!

Såhär går det till

Platsen för fotograferingen kan vara en publik kommersiell miljö, skogen, en park, eller din arbetsplats. Min hemmastudio är liten men fungerar också i vissa fall, samt har jag tillgång till en fantastisk skog precis till tomtgränsen – så mitt hus kan vara basecamp för sessioner i mossan bland flyttblock och skäggiga träd.

Har du ett jaktlag tex eller en annan grupp / förening, så kan jag följa med ut.

Det är ju roligt att ta bilder,
så det får gärna ta lite tid
.

Tidsåtgång för porträtt varierar, men räkna med ca 45 – 90 minuter beroende på hur mycket variation du önskar i kläder och bakgrund samt antalet bilder.

Porträtt i miljö och dokumenterande bilder på någon som arbetar i tex verkstad, stall, studio, ca 1 – 3 timmar beroende på hur mycket variation och detaljrikedom som önskas.

Porträttbilder för tex företagets hemsida, Linked In profil, tidningsintervjuer etc. Porträttering med ombyte / platsbyte utav VD för media publicering, ca 60-90 minuter.

Porträtt på arbetsteamet framför en o samma bakgrund för tex företags hemsida, ca 5 minuter per person.

För porträtt och livsstilsbilder på arbetsplats eller annat ställe där du är verksam, dyker jag upp på utsagd tid för fotografering. Var gärna lite redo så att om du skulle råka fastna på en bild innan vi “officiellt börjat”, så har du rätt skjorta på dig tex.

Vi börjar med att gå runt och titta lite på hur det ser ut. Samtidigt börjar jag fota lite för att testa ljuset och så plötsligt är vi igång.

Att ha gott om tid för att rätta till smink, ha tid att byta om, prova lite idéer i lugn och ro med gott kaffe gör det ännu trevligare. Ibland behöver man dessutom en liten paus. Fotograferandet i sig är ett roligt avbrott från vardagens mundana mönster, så inte skall man jäkta förbi det.

Inget annat spelar riktigt någon roll den här stunden än hur bilderna blir!

Välj en plats, välj en tid, ta en bärs i förväg om du är den som är den, ta på favorit plaggen och så kör vi!

Produktbilder

Skicka saker till mig för fotografering. Så sätter jag upp en hemma studio, tar med dom ut till relevant miljö eller skapar små scener.

För dig som är säljare eller skapare kan jag dokumentera dina produkter / verk från alla håll och kanter med korrekt färg och textur i min hemma studio.

Kläder och/eller unika one of a kind artiklar som behöver visas upp mer målande för att illustrera hur den är tänkt att användas, arrangerar jag en liten scen och/eller tar in en modell.

Industrifoto

Holtenfalks Alltjänst lägger grus, Enköping

Fotodokumentering utav processer, lokaler och utrustning. Transparens från företag mot kunder och klienter visar att man är stolt över sina processer och har inget att dölja. Det inger förtroende.

Dokumentering av arbetsprocesser kan vara jätte viktigt för att kunna gå tillbaka själv o se att allt gått rätt till. Också i marknadsföringssyfte är det fantastiskt att kunna visa upp hur man på faktiskt arbetar på företaget.

Konferens, Kalas, Fest & Bröllop

Maten är serverad på bröllopsmiddagen för Mr and Mrs Blomqvist


Konferens För konferenser där det rör sig mycket människor och dagen följer ett strikt schema uppskattar jag få schemat i förväg och tillgång till lokalen 30 – 60 minuter innan aktiviteter drar igång. Det här ger mig tid nog att bekanta mig med ljus och vinklar, samt möjlighet att dokumentera själv lokalen och eventuella dekorationer innan gästerna kommer.

Bröllop För bröllop med mottagning, mat och ceremoni kan jag glida med gästerna och dokumentera det hela ur deras perspektiv. Sedan vid planerat tillfälle, ofta efter ceremoni eller mat, stiger vi åt sidan och tar porträtt och gruppbilder på er och familjen i olika grupperingar.

se mer bilder på sannak.smugmug.com


Mvh Sanna K
sanna@sannak.se