Fototjänster

Alla bilder jag tar är skapade för att berätta om vad det är jag har framför mig. Människa, djur, natur, stad eller produkt/klädesplagg.

Varken människor eller ting förskönas i mitt arbete genom manipulerande post processering. Istället satsas allt krut på att hitta det mest cinematiskt vackra och berättande perspektiv på plats, efter vad utrymme och ljus erbjuder. Bilderna städas upp en aning i Lightroom innan leverans för att anpassas efter syftet dom är till för; men bara för att lyfta fram vad som finns där.

Prissättning

1200 kr Startavgift, per projekt
3200 kr halvdag (4 timmar)
6000 kr heldag (7 – 9 timmar)
Ca 330 kr Eventuell expeditionsavgift, tågbiljett
25 % moms 1100 kr

Pris exempel. Start avg 1200 kr + 4 Timmar för Halvdag 3200 kr = 4400 + 25% Moms 1100 kr. Du betalar = 5500 kr

Antalet bilder vid leverans varierar beroende på projekt, efter överenskommelse.

Porträtt

Porträtt hemma, privatperson, livsstilsbilder.

45 minuter, 3 bilder, 900 kr är min enklaste deal för den som vill ha några uppdaterade porträtt bilder. Du är redo när jag kommer med kläder osv så att du känner dig bekväm, sen kör vi! Gärna fikar vi lite först och snackar ihop oss, för att det är trevligast så :)

Porträtt på arbetsplats|Företagsfoto

Head shots för företagets hemsida, Linked In profil etc.

 • Porträtt på privat person / konstnär / skapare i arbete 1 – 3 timmar beroende på hur mycket variation och detaljrikedom som önskas. Föreslår att jag dokumenterar hela eller delar utav arbetsprocess och yta när jag ändå är där.
 • Porträttering med ombyte / platsbyte utav VD för media publicering, ca 60-90 minuter.
 • Porträtt på arbetsteamet framför en o samma bakgrund för tex företags hemsida, ca 5 minuter per person.

Process
1. Kontakta mig och berätta vad du tänkt dig.

2. Fotografering sker sedan nångång vid tillfälle (jag brukar vara ganska flexibel och anpassningsbar, så det är mest upp till dig) på ditt kontor, din byggarbetsplats, hemma verkstad, trädgård, stall, på din restaurang, i din ateljé (…)

Plats för Fotograferingen kan alltså vara din arbetsplats, vare sig du är chefen där eller en anställd. I en kommersiell och publik miljö eller utomhus. I vissa fall kan din egen hem miljö vara av intresse, om du tex är trädgårdsmästare, bonde, snickare eller så. Kan även följa med jaktlaget ut för tex eller komma till brandstationen etc.

Tidsåtgång varierar beroende på antalet personer och krav på bilderna. För tidslösa seriösare porträtt behövs sällan mer tid än en timme. Det räcker oftast gott och väl. Men att ta en halvdag för att kunna prova runt lite bland bakgrunder, sitta i olika möbler t.ex och bära olika kläder osv är att rekommendera. Det är roligt att ta bilder, så det får gärna ta lite tid. En paus då o då är dessutom skönt för oss bägge. Få tid att tänka om, byta om, ta en kopp kaffe eller en öl. Fotograferandet är en rolig kreativ paus från allting annat som pågår i livet och i världen just den här dagen. Inget spelar riktigt någon roll den här stunden förutom hur bilderna blir! :)

För att måla upp hur det går till: Jag kommer till plats på utsagd tid och börjar gärna med tar gärna en kopp kaffe eller en öl beroende på vad klockan är, så vi får lite möjlighet att först vänja oss vid varandras närvaro. Inom kort börjar jag ta lite test bilder, för att känna in ljuset osv. Sen plötsligt är vi igång! Och plötsligt igen har tiden flugit förbi och vi är klara.

Hur som helst så kommer du att saknar mig när jag gått, det är jag säker på :)

3. Inom 10 dagar får du två saker utav mig. Den ena är fakturan som skall betalas inom 30 dagar. Den andre är en länk till ett proofing galleri, om du vill. Det innebär att du får möjligheten att själv välja vilka bilder du vill ha vid leverans. Dessa bilder är lågupplösta, vattenmärkta och fullkomligt odugliga till någon slags användning.

Det är också naturligtvis ett alternativ att jag väljer åt dig, ifall det skulle kännas bättre. Det gör jag förövrigt väldigt gärna.

4. Inom 10 dagar fr¨ån fototillfälle får du leverans via molntjänst.

Produktbilder med känsla

För konst, hantverk, kläder, smycken eller inredning kan produkter skickas till min adress och jag levererar bilder som visar upp produkten – med känsla.

Blue jeans will never go out of style.

 • Utöver mer strikta dokumenterande studiobilder som visar färg och textur korrekt så skapar jag mer karakteriserade bilder med produkten i fokus.
 • Med tex. hantverket i fokus, skapar jag en berättande bild som visar upp dess charm och egenskaper och/eller hur den är tänkt användas genom att ta den till en plats eller arrangera en scen.
 • En eller flera produkter tillsammans i olika arrangemang efter överenskommelse.

Processen

1. Kontakta mig för planering

2. Skicka dina produkter till min adress

3. Invänta digital leverans via molntjänst inom 14 dagar samt faktura

4. Betala inom 14 dagar

Kreativa Porträtt sessioner – För den som törs

Var vem du vill, hur du vill, var du vill.

Finn, Fiona i improviserad studio i hutong studion, Beijing 2018

Process
1. Kontakta mig med dina önskemål och krav, så planerar vi detaljerna tillsammans
2. Fotografering
3. Invänta digital leverans via molntjänst inom 14 dagar samt faktura
4. Betala inom 14 dagar

Industri

Fotodokumentering utav processer och utrustning.

För konferenser där det rör sig mycket människor och dagen följer ett strikt schema uppskattar jag få schemat i förväg och tillgång till lokalen 30 minuter innan aktiviteter drar igång. Det här ger mig tid nog att bekanta mig med ljus och vinklar jag har att arbeta med. Dokumentering av händelser och arbetsprocesser kan vara jätte viktigt för att kunna gå tillbaka själv o se att allt gått rätt till. Också i marknadsföringssyfte är det fantastiskt att kunna visa upp hur man på företaget faktiskt arbetar.

Transparens är guld värt. Det visar att man är stolt över sina processer och har inget att dölja. 

Övriga tjänster

Det är samma prisättning som gäller här som skrivuits ut högst upp på sidan.
En halv dag faktureras ca 5500, en hel dag ca 8500 kr.

 • Streetstyle och modebilder
 • Konferens och event
 • Bröllop och tillställning
 • Föreställning och utställning
 • Fotografering utav lokaler, utrymmen och generella områden.

Kontakta mig vid intresse