Om

Hej, jag heter Sanna Kallioniemi. Bor sedan 2018 i Enköping med min man och två barn. Målar och fotograferar i olika sammanhang för olika syften, och tar emot både långa och korta uppdrag av olika typer.

Kort om senaste 15 åren

2004 – 2008 pluggade jag fotografi mediakommunikation och bild på Cybergymnasiet.

2009 – 2011 När Jocke o jag var 19 år gamla flyttade vi ihop och bodde 3 år tillsammans i en oisolerad sommarstuga på Tyresö. Charmigt o spännande, men tufft. Vintrarna 2009 och 2010 hade lustigt nog rekord snön sedan 50 år.

Här köpte jag min första DSLR, en Nikon D40. Fotade Joakim, hönsen, byn, trädgården, slottet, äventyren. Mycket dåliga bilder blev det. Tog lång tid att bygga min relation till både tekniken och finna min estetiska preferens. Experimenterade en del med självporträtt och försökte ge mig på berättande livsstilsbilder. Intresset för ekologisk mat och självförsörjning kom. Köpte min symaskin med drömmen om att sy mina egna kläder. Ritade mycket udda grejer med bläck och färglade med akvarellpenna, målade med akryl på canvas.

2011 – 2018 bodde vi Beijing, Kina. Jocke jobbade, jag strövade mest men jobbade också. Drev egna mode projekt och fotade live musik. Tog lite gatubilder. Kameran var ju en fantastisk sak att ha med sig in på nya ställen om man ville göra kompisar, så den var alltid med.

Under dom 7 år vi var där samlade jag på mig väldigt mycket erfarenhet som fotograf. Fick betalda uppdrag inom livemusik, events från universietsfester på nattklubb till ambassaders högtidsfiranden i form av bal med auktioner på fina hotell, konferenser, sport och porträtt.

Under sista året gjorde vi oss redo för att åka hem till Sverige igen. Det tog lång ett år att bara hitta vårat hus. Mysbacken som vi kallar det hade allt vi drömde om och vi köpte huset utan att ens ha besökt det. Galet egentligen, men vi bara visste.

Sekelskifteskåk med eftersatt trädgårdstomt, överväxt av kvickrot och asp. Det stora växthuset var spöklikt med hängande glas skärvor i taket. Ladan en ren livsfara. Ah, underbart. Mysbacken står fint längst in i en by, med svampskog åt ena hållet, grannar o gatulampor åt andra. Här trivs vi tills vi får krupp på att det varken finns bussar, badplats, affär eller något annat på ens cykelavstånd.

Mysbacken 2020

Drömmer ju också om en egen studio att sälja konst, hantverk och second hand kläder i, och den får inte riktigt plats här… så en dag måste vi dra vidare. Men nästa ställe måste ha en hel del att erbjuda innan vi ens överväger att börja packa.

Juste, anställ mig som din fotograf eller special beställ bildkonst. Mejla sanna@sannak.se eller fyll i formuläret här.

Sanna K är mitt registrerade företag och jag har f skattesedel.

Mvh Sanna K

“Magi är många saker. Hur man väljer att titta på sin omgivning och andra, hur man väljer att förklara sin existens överhuvudtaget och hur man väljer att “styra sin elefant”. Hur man går till väga för att lösa konflikter, hantera ohälsa och tragedi. Magi är också vad som händer när du byter ut
förväntningar mot nyfikenhet.”

<3