YOGA, Passion & Närvaro i livet

Titel YOGA Passion & Närvaro i livet
År 2014
Bokförlag Semic
Författare Malin Berghagen, Fotograf Katarina Di Leva

“TANKAR OM TRÄD” sidan 20

“När vi betraktar träden ser vi dem som de är. Vi kan höja blicken mot kronan och se att träden bredvid står så nära att grenarna inte kunnat sträcka ut sig ordentligt. Vi ser hur träden tvingats hitta lösningar och anpassa sig efter rådande förhållanden. Andra träd har kanske inte fått tillräckligt med vatten och har därför inte haft samma möjlighet att nå himlen. Vi kan se det och förstå det. Detsamma gäller människor. Tänk om vi kunde betrakta dem vi har omkring oss utan att döma och istället försöka förstå att vi alla vuxit upp under olika förhållanden som format oss till den vi är idag. Livet skulle bli så mycket lättare om vi bara kunde påminna oss om det.”

Bokens vibe (ton känsla stämning)
Lite som Eat Pray Love, på Malins vis. Det är som att lyssna på en kompis berätta om hur hon nått fram. Hennes perspektiv på sig själv och andra är så sunt att man önskar det smittar av sig bara av att läsa boken.

Lite ris…
Vill ändå erkänna att det finns en del av boken som sticker mig. Recepten i slutet är alla väldigt exotiska vilket inte alls går ihop med vikten av miljömedvetenhet hon försökt understryka i tidigare kapitel.

Bokens format
Super härlig att hålla i för att den är så stor. Hög, men inte otympligt bred. Sidorna har trevligt luftiga marginaler.

Varför jag köpt/lånat boken Stod och tittade i yoga hyllan på biblioteket efter ett nytt perspektiv och såg hennes alla tre böcker stå där. Plockade upp dom allihop omedelbart eEftersom jag nyligen såg henne dricka björksav på Instagram. Uppenbarligen så vet hon ju hur man njuter av det enkla. och ser det fantastiska i det vardagliga. Självklart ville jag veta vad mer hon har att erbjuda för inspiration till att leva lite rikare.

Handling Malin tar med en genom hennes transformation in i yoga livet. Att läsa hennes formuleringar runt personliga lärdomar och händelseförlopp, skapar en slags närvaro i sig.

Omdöme Rekommenderad läsning till den som vill bli indragen till en värld av bruncher o drinkar på fina ställen, gamla pengar vibbar, lösandet av knepig familjedynamik och den där känslan av “är det här kärlek på riktigt?”.

Motivering Emily känns trovärdig för att som vi alla vet, så betyder det inte att man är duktig på allt som har med livet och göra bara för att man är väldigt duktig på sitt jobb. Den som är tjusigt komponerad på arbetsplatsen kan fortfarande ha det kaos hemma i en lägenhet man inte trivs i och trasiga relationer. PR Strateg betyder inte relations expert. Den här berättelsen om en vuxen tjej som lever ut det hon är duktigt på och jobbar aktivt för att få ordning på vardagen för att vet att hon förtjänar och vill ha allt hon längtar efter, är en härlig kamp att hänga med på.

Lärdomar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *